Lång(sam)t pass med podcast

Jag har svårt för långa pass utan någon form av distraktion. Jag har sprungit mycket med musik och lite med ljudbok, men idag var det första gången jag provade att springa med podcast i öronen. Tidigare har jag tipsat om Sara på Träningsglädje. Utöver en bra blogg spelar hon också in en podcast (Träningsglädje Talks) som jag länge varit sugen att lyssna på, så det var det självklara valet. Eftersom dagens pass var long slow distance ställde jag in pulsklockan på att bara visa tiden, stoppade hörlurarna i öronen och gav mig iväg.

Sträckan jag tänkte mig var två sjöar runt. Strax efter gröna stugan insåg jag att pulsklockan ännu inte hittat satelliterna, vilket störde mig lite. I övrigt försökte jag hålla mig till prattempo och tänka på tekniken. Jag hann avverka avsnitt 40 – Träningsmotivation och börja på 52 – Man behöver inte alltid vara glad innan jag hunnit hem. Det sista avsnittet lyssnade jag klart på medan jag stretchade, något jag inte gjort på länge kände jag.

Podcast kändes som ett mycket bra sätt att koppla bort min mentala broms. Jag engagerade mig i att lyssna och hade inte tid med några negativa tankar. Efter två avsnitt av Träningsglädje Talks är jag sugen på att lyssna på mer. Jag gillar att det finns avsnitt i olika längd så att man kan välja ett som passar med hur mycket tid man har just då. Det här var definitivt inte sista gången jag tränade med Saras röst i öronen. Det var till och med så att jag funderade på ett extra varv runt Lötsjön, passet gick riktigt bra och både kropp och kondis kändes bättre än på länge.

Start
Tid
Sträcka
Snitthastighet
Tempo
Stigning
Nedstigning
Snittpuls
Förbrukning

Intensitet
kl 19:30
00:49:26
6,51 km
7,9 km/h
07:36 min/km
103 m
-116 m
152 bpm
405 kcal
12

2 tankar om “Lång(sam)t pass med podcast

  1. Pingback: Ett sent dubbelpass | Me, myself & I

  2. Pingback: Långpass med fågelinslag | Me, myself & I

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s