Haltrisk

Visst är det lite trist att inte få stå och pyssla med sin häst de gånger som Lover Boy gått lektionen innan, men jag kan åtminstone sitta i värmen i kafeterian och se hur han går för hon som riden innan. Just den här måndagskvällen när jag satt där så fick jag dock hjärtat i halsgropen när de började trava, för Lover Boy haltade riktigt ordentligt. Rickard kallade in honom till mitten och började undersöka hans framben, och det kom fram att hon som red hade tagit ett annat par benskydd eftersom att hans vanliga var försvunna. När Rickard tog av benskydden så försvann hältan, och jag kunde pusta ut.

Både lektionen innan och vår lektion var det fokus på att rida på bågar och göra skänkelvikningar, och eftersom att Lover Boy är bra på både sidvärtsrörelser och böjt spår så var det övningar som passade honom bra. Vi fick rida bågar nästan in till medellinjen längs långsidorna, och efter ett par varv lägga till så att vi red skänkelvikning in till mitten, rakt fram ett par steg och skänkelvikning tillbaka till spåret.

När vi började med galopparbete fick vi även rida bågar i galopp, dock utan skänkelvikningar. När du galopperar på en båge på det här sättet kommer hästen att gå i förvänd galopp mitt på bågen. Förvänd galopp är höger galopp med en vänsterställd häst, eller tvärt om. Galoppen gick faktiskt rätt okej, till och med i höger varv den här veckan. Även om Lover Boy inte gick fullt lika bra som i de andra gångarterna så kändes det som ett steg i rätt riktning.

Höjdpunkter från passet:
– Hältan berodde bara på benskydden
– Bättre galopp än på länge

Start  5/2 kl 19:20
Tid  00:42:37
Snittpuls  114 bpm
Maxpuls  168 bpm
Intensitet  16

En tanke på “Haltrisk

  1. Pingback: Körde slut på hästen | Me, myself & I

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s