Körde slut på hästen

Två veckor i rad gav Lover Boy mig skäl att oroa mig.
Först så var han halt på lektionen innan ena veckan, men det var bara på grund av benskydden. Veckan efter gick han däremot bra på lektionen innan, och hon som red då sade att han hade varit pigg.

Vi red fram i skritt och trav, och jag jobbade med ställningen tills Lover Boy kom ner i trevlig form. Mitt mål var att det här skulle vara lektionen som vi fick till en riktigt bra högergalopp. Jag tyckte inte att han var ovanligt pigg, utan att han slappnade av och lyssnade fint. Efter en del arbete på volter där vi fick öka och minska storleken på volten gick vi över till att rida bågar längs långsidorna. När jag rider fram brukar jag rida hästen utåtställd på långsidorna, så för mig blir det samma sak fast ”lite mer”.

Vi fick samlas för att Rickard skulle kunna gå igenom dagens övning – förvänd galopp – innan det blev galopparbete med bågar längs långsidorna. Galopparbetet gick inte alls bra för min del. Lover Boy slog upp huvudet, bytte galopp eller bröt helt sonika av nästan varje gång vi kom in på bågar. Det var trångt och svårt att komma ut på spåret igen varje gång jag behövde svänga in på mitten för att han brutit av. I vänstergaloppen lyckades vi i alla fall få till ett par språng i form, men att få till bra högergalopp var bara att glömma.

I slutet av lektionen var Lover Boy genomsvettig, och det ångade om honom. Jag satt av för att leda honom en stund, och på så sätt även skritta av mig själv, men strax efter att jag suttit av så lade han sig ned. Om hästen rullar med sadel kan det skada både sadel och hästens rygg, så Rickard fick mig att jaga upp honom fort. När vi kommit upp i stallet hann jag precis ta av sadel och träns och komma ut ur spiltan innan han lade sig igen, och det var då jag blev orolig. Så har han aldrig betett sig förut. Jag sade till Rickard, som tyckte att han ändå såg rätt nöjd och glad ut, och dessutom låg och småmumsade på lite hö, så han trodde inte det var värre än att Lover Boy var trött. När jag tog ut honom i hagen och det första han gjorde var att gå till en hötapp och börja äta så lade sig min oro också, men jag var ändå tvungen att skicka ett sms till stallchefen dagen efter för att verifiera att ”min” häst verkligen mådde bra. Gissa om jag blev lättad när jag fick svaret att ”han mår toppen”.

Start  12/2 kl 19:21
Tid  00:46:20
Snittpuls  114 bpm
Maxpuls  174 bpm

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s