Tre pass med Lover Boy

Jag misstänker att det kan ha varit min hypotyreos som gjort att det inte funnits så mycket energi över till bloggen. Om jag ska se det positivt så gör det att jag kan göra sådana här gruppinlägg där det går att jämföra olika träningstillfällen med varandra. Det här är från ett par lektioner i början av terminen då jag hade Lover Boy.

Sista lektionen i augusti så gick Lover Boy på kvällens första lektion, precis som veckan innan. Vi skulle ha sitsträning i ridhuset, så efter att vi travat fram fick vi lägga upp stigbyglarna. Det blir genast mycket jobbigare att rida när du inte kan ta stöd i stigbyglarna. Dels övar du balansen och dels så kniper åtminstone jag mer med benen för att hålla fast mig.

Vi fick jobba en hel del i trav under passet, vilket också är den gångart som är jobbigast utan stigbyglar. Även denna vecka var Lover Boy snarare lite trög än pigg, och det kändes som att det passar mig att han får gå en lektion och sedan vila en innan det blir min tur att rida. Vi jobbade en hel del på volter och fick öka och minska storlekarna på volterna. Dessutom skulle vi korta och länga tyglarna utan att hästarna höjde huvudet.

Lover boy var mjuk och fin, och gick i form i alla gångarterna. När det blev dags att galoppera fick vi ta stigbyglarna.

Höjdpunkter från passet:
– En bra ridlektion där LB lyssnade och gick i form

Start  27/8 kl 19:12
Tid  00:44:12
Snittpuls  118 bpm
Maxpuls  167 bpm

En vecka senare var det samma schema. Lover Boy gick en lektion och vilade nästa, och var lite slö när det var min tur att rida. Den här gången skulle vi jobba med takt och steglängd. Tanken var att vi skulle öka farten genom att få hästarna att öka steglängden, men behålla samma takt. Lover boy var inte så sugen på att öka farten alls, men han gick i ganska bra form.

Vi red ute och det hände en del runt ridbanan. Folk red förbi och det blåste i träden. Ett par av de andra hästarna var lite hoppiga, men inte Lover Boy. Jag lyckades också hålla mig lugn och blev inte rädd trots att det var stökigt.

Höjdpunkter från passet:
– Jag var avslappnad trots att andra hästar var hoppiga

Start  3/9 kl 19:08
Tid  00:48:37
Snittpuls  133 bpm
Maxpuls  176 bpm

Ytterligare en vecka senare så var vi i ridhuset igen. Vi hade vikarie, och fokus på lektionen var skänkelvikningar och framdelsvändningar. Lover Boy hade som vanligt gått den första lektionen och vilat den andra, och med tanke på att han var lite trög veckorna innan så tog jag med mig spö den här gången.

Det är alltid trevligt att rida sidvärtsrörelser med Lover Boy, för han gör dem så lätt. Den här gången var han lite trög, så jag var glad över att kunna peta på lite med spöt. Jag fick honom att gå i fin form, men det var inte utan jobb från min sida.

Höjdpunkter från passet:
– Sidvärtsrörelser är det LB är bäst på

Start  10/9 kl 19:20
Tid  00:46:07
Snittpuls  122 bpm
Maxpuls  173 bpm

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s