Transportproblem till stallet

Av någon anledning så gick det inte helt smidigt med transporten när jag skulle till de två sista ridlektionerna i januari. Som tur var löste det sig båda gångerna, men ena gången var det nära att vi inte kom ut till stallet alls.

21 januari

Till att börja med så var underlaget svårcyklat när jag skulle ta mig från jobbet. Sista biten hem till mamma och pappa var det så spårigt att jag bestämde mig för att leda cykeln, och trots att jag bromsade in långsamt var det en annan cyklist som var nära att köra på mig när jag stannade.

Men det var inte det som var det stora transportproblemet den här gången. När vi körde ut mot Ekerö så flöt trafiken på bra fram tills dess att det plötsligt blev tvärstopp. Det tog oss 45 minuter att komma 400 meter, och vi stod stilla så länge att det var lika bra att slå av motorn. Vi åt vårt mellanmål i bilen medan vi väntade på att kunna köra, och var väldigt nära att bestämma oss för att vända om och köra hem igen, när det plötsligt släppte och rullade på som vanligt.

När vi kom ut till stallet fick vi höra att det hade varit en bussbrand och en villabrand som gjort att brandkåren fått stänga av vägen. Det var bara en till i vår grupp som var på plats när lektionen började, så vi fick näst intill privatlektion.

På lektionen fick vi jobba med att ställa och böja igen. Lover Boy gick fint, och han var mjuk och lyssnade större delen av lektionen. I galoppfattningarna hoppade han lite, och även en gång i skritt när jag petade till honom med spöt, vilket gjorde mig mer förvånad än rädd.

Höjdpunkt från passet:
– Blev aldrig rädd trots att LB busade

Start  21/1 kl 19:31
Tid  00:43:33
Snittpuls  130 bpm
Maxpuls  183 bpm

28 januari

Mina transportproblem veckan innan började redan på morgonen. Jag försökte cykla till jobbet, men det var moddigt överallt och jag fick släpa cykeln större delen av vägen. När jag passerade utanför hos syrran, ungefär halvvägs till jobbet, hade jag fått nog. Jag ringde till pappa och frågade om han kunde hämta upp mig och cykeln där på eftermiddagen, sedan övergav jag cykeln där.

Trafiken ut till stallet flöt däremot på riktigt bra, och vi var ute i stallet tidigt. Både Lover Boy och syrrans häst Power Love (de är helsyskon) gick på kvällens andra lektion. Vi rider i den fjärde gruppen, men eftersom att det inte var så många i lektionen där mellan så kunde vi hoppa in i den och rida 45 minuter tidigare.

Även den här lektionen hade mycket fokus på att ställa och böja, men vi fick också träna sits och rida utan stigbyglar. Lover Boy gick fint, men det kändes som att han började bli trött mot slutet. Han kickade till en gång, men det kändes mer som om han gjorde det för att försöka komma undan från att behöva jobba.

Höjdpunkt från passet:
– Kunna rida på lektionen innan och komma i säng tidigare

Start  28/1 kl 18:55
Tid  00:37:59
Snittpuls  129 bpm
Maxpuls  185 bpm

En tanke på “Transportproblem till stallet

  1. Pingback: Två ridpass | Me, myself & I

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s